FAQ bezoekers

FAQ

Op deze pagina vind je alle info over deze 2e editie van Health Festival. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met de organisatie. Dit kan via team@healthfestival.nl

Health Festival wordt georganiseerd door de Stichting Vitality Foundation. Het primaire doel van de Stichting Vitality Foundation is het bevorderen van een gezond en gelukkig leven voor mensen. Aangezien beide organisaties zich inzetten voor dit gemeenschappelijke doel, vullen ze elkaar goed aan.

In 2024 verwachten we zo’n 6.000 bezoeken op bij Health Festival, verspreid over ca. 250 locaties en 600 activiteiten in Amsterdam. 

Kaartjes voor Health Festival zijn te verkrijgen via de officiële website onder het kopje ‘tickets’.

Toegang tot Health Festival is gratis. Bezoekers betalen alleen administratiekosten (1 euro) bij het aanvragen van een gratis ticket.

Sommige locaties bieden ook betaalde diensten aan, maar deze vallen buiten de officiële scope van het Health Festival.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door toegewijde vrijwilligers en waardevolle samenwerkingen met diverse partners. Onze visie is dat gezondheid een basisrecht is en voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om het evenement gratis aan te bieden! Let op: er zijn wel administratiekosten van €1 euro verbonden aan het bestellen van je gratis ticket.

Betalingen kunnen uitsluitend worden voldaan via iDEAL. Het is helaas niet mogelijk om te betalen met een creditcard.

De administratiekosten bij het bestellen van gratis tickets zijn ervoor bedoeld om de operationele kosten van het evenement te dekken, zoals bijvoorbeeld het beheer van het ticketingplatform, het betaalplatform en de verwerking van transacties en de algemene administratieve taken. Hoewel de toegang tot het evenement gratis is, brengen we deze minimale kosten in rekening om ervoor te zorgen dat Health Festival efficiënt verloopt voor alle bezoekers.

Helaas kunnen we geen terugbetaling geven voor geannuleerde tickets, maar we bieden wel een tegoed aan. Dit tegoed blijft twee jaar geldig en kan alleen worden gebruikt voor toekomstige evenementen van het Health Festival. Je tegoed is beschikbaar op jouw Tixgo-account. Let op: dit tegoed is exclusief bedoeld voor gebruik bij het Health Festival en kan niet worden gebruikt als algemene Tixgo-voucher.

Het is belangrijk dat de tickets op naam staan van de persoon die het evenement zal bijwonen. Als de tickets niet op de juiste naam staan, kan de toegang tot het evenement worden geweigerd.

We vinden het jammer dat je niet meer kunt deelnemen aan Health Festival! We willen je vriendelijk vragen om je kaartje te annuleren via Tixgo. Op deze manier kunnen we het kaartje opnieuw beschikbaar stellen voor een andere geïnteresseerde. Helaas kunnen we geen terugbetaling verwerken.

Nadat je het annuleringsproces hebt voltooid, worden de door jou betaalde administratiekosten van €1 euro toegevoegd aan je Tixgo wallet. Dit tegoed kun je later weer gebruiken. Let op: dit tegoed is alleen geldig voor het Health Festival en kan niet worden gebruikt voor andere evenementen op Tixgo.

Wanneer je je niet afmeldt voor het evenement en niet aanwezig bent, kan dit leiden tot verspilling van beschikbare plekken en middelen die anders aan andere geïnteresseerden kunnen worden aangeboden. We willen een eerlijke kans bieden aan alle deelnemers die graag willen deelnemen aan het evenement. Door je tijdig af te melden, geef je ons de mogelijkheid om jouw plaats aan iemand anders aan te bieden, wat de ervaring voor alle deelnemers ten goede komt en verspilling minimaliseert. We waarderen je begrip en medewerking bij het respecteren van deze richtlijn.

Als je besluit je ticket te annuleren, kun je dat doen door eerst in te loggen op je Tixgo-account. Eenmaal ingelogd, kun je je recent aangeschafte tickets bekijken. Als een ticket annuleerbaar is, verschijnt er een knop met de tekst ‘Ticket annuleren’. https://www.tixgo.nl/account
Tijdens dit proces heb je de mogelijkheid om optioneel aan te geven waarom je niet meer kunt deelnemen aan het evenement. Nadat je het annulerings proces hebt voltooid, worden de door jou betaalde administratiekosten van €1 euro toegevoegd aan je Tixgo wallet.
Belangrijk om te benadrukken is dat je nu over een voucher beschikt die specifiek kan worden besteed aan het Health Festival. Let op: dit is geen algemene Tixgo-voucher en kan alleen worden gebruikt voor het Health Festival.

Als je besluit je plannen te wijzigen, heb je de mogelijkheid om je huidige ticket te annuleren en vervolgens een nieuw ticket aan te schaffen. Je kunt dit eenvoudig regelen via je Tixgo-account.

Let op: als je je ticket annuleert en een nieuwe probeert te bestellen, kan het zijn dat deze activiteit, dit tijdstip of deze locatie al vol is.

Alle vereiste informatie over mogelijke benodigdheden, zoals een yoga mat, handdoek of sportkleding voor de activiteit, staat vermeld op de website van het Health Festival. Daarnaast ontvang je voorafgaand aan de activiteit ook een e-mail van de locatie met meer gedetailleerde informatie, inclusief eventuele specifieke items die je moet meenemen. We raden aan om beide informatiebronnen te raadplegen om goed voorbereid te zijn op de activiteit.

Zeker weten! Bij Health Festival is iedereen welkom om deel te nemen aan elke activiteit. Eventuele vereiste ervaring wordt duidelijk vermeld op de website. Het festival stimuleert juist het uitproberen van nieuwe dingen, dus voel je vrij om deel te nemen en te genieten van nieuwe ervaringen!

Nog vragen over de locatie? Neem gerust contact met hen op door een e-mail te sturen.

Health Festival vindt plaats op meer dan 250 locaties verspreid over Amsterdam, wat betekent dat de toegankelijkheid kan variëren afhankelijk van de specifieke locatie. In de bevestigingsmail die je hebt ontvangen bij je registratie, vind je meer informatie over de desbetreffende locatie. Als er toch nog onduidelijkheden zijn, adviseren we je om een e-mail te sturen naar de betreffende locatie.

De activiteiten op het Health Festival worden georganiseerd door externe partijen. Hoewel we hier niet van uitgaan, kan het voorkomen dat een activiteit of activiteiten op een locatie worden geannuleerd vanwege bijvoorbeeld noodweer, uitval van personeel of andere oorzaken. In geval van annulering, word je tijdig op de hoogte gesteld door de desbetreffende partij. Deze partij heeft jouw gegevens omdat je geregistreerd bent via je ticket en zal je rechtstreeks informeren over de vervolgstappen.

Vanwege de diversiteit aan evenementen op verschillende locaties kan de beschikbaarheid voor personen met fysieke beperkingen per evenement variëren. Neem contact op met de locatie als je twijfelt of de activiteit of locatie geschikt is voor jou. Als er daarna nog onduidelijkheid bestaat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail op amsterdam@healthfestival.nl.

We zijn blij dat je als vrijwilliger bij wilt dragen aan Health Festival! Wil je deel uitmaken van ons team? Meld je dan aan via onze officiële website of stuur ons een e-mail op amsterdam@healthfestival.nl. Samen kunnen we van dit evenement een onvergetelijke ervaring maken!

Na vorig jaar de nadruk te hebben gelegd op sport en sportstudio’s, breiden we dit jaar uit naar de wereld van horeca en andersoortige locaties. Onze missie is om gezondheid niet alleen te bevorderen binnen sportfaciliteiten, maar ook in kantoren en horecagelegenheden.

Health Festival biedt diverse en boeiende ervaringen die gericht zijn op het bevorderen van gezondheid en welzijn op alle niveaus. We bieden activiteiten op meer dan 250 locaties in de hele stad, met meer dan 600 activiteiten om uit te kiezen.
Onze programma’s omvatten workouts, lezingen en community-evenementen, waar je ongeacht je leeftijd, achtergrond of fitness niveau kunt deelnemen, luisteren en ontdekken wat het beste bij jou past.
Een kleine greep uit de programmering:
– Handpan soundhealing door Handpanstudio
– Mentality Boxing Levi Rigters
– Sporten tijdens de ramadan door Amin bij Royal Gym
– 1 op 1 coaching door Tonnie Barberio
– Sporten voor 60+
– ROC studenten verzorgen Health Checks
– Gezonde Kookclub voor jongeren
– VR gamen Zero Latency VR
– Ademsessies
– Salsa & batchata door Romy Esmée Thumann
– Suppen bij Fuse SUP
– Kimchi & fermentatie workshop
– 15 min massages
– Zuurstoftherapie
– Tea tastings

Op de locatie van Fosbury & Sons Member Club aan de Prinsengracht vindt op zaterdag 6 en zondag 7 april onze Health Festival markt plaats, waar een aantal Health Festival sponsorpartners zichzelf presenteert. Ook hier een unieke gelegenheid om kennis te maken met innovatieve producten, diensten en initiatieven die bijdragen aan een gezonde en evenwichtige levensstijl.

En er zijn podcast opnames, talks en lezingen zoals:
– Vechtersbazen met o.a Levi Rigters, Rachel John & Mike Passenier.
– Giel Beelen met KUKURU bij @Fosbury & Sons
– Talks door o.a. Mark Schadenberg over slaap
– Yvonne van Haastregt over relatie tot voeding
– UNLP over positieve psychologie
– Ashkaine over feeling sexy en feeling healthy
– IkiGuides door Lars van den Nieuwenhoff
– Work like an athlete door Joep Rovers
– Lezing door Irene Schouten in samenwerking met Vitals Voedingssupplementen
– Mentale gezondheid door Friscare bij Friscasa

Hoewel we geen specifieke verrassingen hebben gepland, zijn we ervan overtuigd dat Health Festival zelf een verrassende en opwindende ervaring zal zijn voor alle bezoekers. We hebben zorgvuldig aan elk aspect van het evenement gewerkt om ervoor te zorgen dat het een onvergetelijke kennismaking of ervaring wordt voor iedereen die deelneemt.

Absoluut, er zijn verschillende veranderingen ten opzichte van de vorige editie. Bijna alle aanbieders zijn opnieuw van de partij, maar we hebben ook nieuwe deelnemers toegevoegd, waaronder horecagelegenheden naast onze traditionele clubs en studio’s.

Dat is een belangrijke vraag. We begrijpen dat de ramadan een belangrijke periode is voor veel mensen. We hebben zorgvuldig overwogen hoe we de behoeften van degenen die vasten tijdens de ramadan kunnen accommoderen. Daarom zijn we blij met een speciaal evenement bij Royal Gym, waar Amin een activiteit met een lagere intensiteit zal leiden die tegemoetkomt aan de behoeften van deelnemers aan de ramadan.

Health Festival biedt een brede programmering van sportieve activiteiten die is ontworpen om alle deelnemers, ongeacht hun leeftijd, fitnessniveau of interesses, de kans te geven om actief te blijven en te genieten van een gezonde levensstijl. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle activiteiten in de programmering geschikt zijn voor kinderen of ouderen. In het aanbod op healthfestival.nl zijn speciale activiteiten opgenomen, zoals Monkey Moves voor kinderen en rustige, toegankelijke suggesties voor ouderen. Deze informatie wordt vermeld bij de activiteit zelf.

Veiligheid staat bij onze deelnemende locaties hoog in het vaandel. Het is belangrijk op te merken dat de veiligheidsmaatregelen per locatie kunnen verschillen, aangezien elke van de 250 locaties zelf verantwoordelijk is voor het implementeren van passende veiligheidsmaatregelen. Maar we proberen als overkoepelende organisatie zo goed mogelijk samen te werken met de locaties om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en richtlijnen in Amsterdam.
We moedigen bezoekers aan om zich bewust te zijn van eventuele specifieke veiligheidsinstructies die gelden voor de locatie die ze bezoeken tijdens ons festival.

We streven naar diverse initiatieven om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Aangezien we met 250 locaties samenwerken, zijn we afhankelijk van de specifieke maatregelen die zij nemen om bijvoorbeeld afval te verminderen en recyclebare materialen te gebruiken.

We willen benadrukken dat de 250 locaties, net als de aanbieders van activiteiten en producten, tijdens Health Festival een diverse groep vertegenwoordigen. Niet alle deelnemers zijn wetenschappelijk of gecertificeerd, maar variëren van specialisten, geaccrediteerde professionals en gediplomeerde instructeurs tot zelfbenoemde experts en ervaringsdeskundigen. Health Festival streeft ernaar een breed scala aan perspectieven en benaderingen te bieden, zodat bezoekers de mogelijkheid hebben om verschillende invalshoeken te verkennen en te ervaren tijdens ons festival.

Wij verwelkomen graag pers en media. Als je geïnteresseerd bent in het bijwonen van ons evenement, kun je een aanvraag sturen naar amsterdam@healthfestival.nl voor meer informatie over het aanmeldingsproces.