2024

Lars van den Nieuwenhoff – Workshop De Dopamine Reset Methode

We leven in een tijdperk waarin de verleiding, afleiding en ruis van moderne prikkels (telefoon, social media, bewerkte voeding, Netflix etc) niet meer te vermijden is. Hierdoor is bewuste omgang met deze elementen een eis voor je mentale gezondheid.

Dit is de reden dat IkiGuides al duizenden deelnemers heeft geholpen om controle te krijgen over dit “dopamine gestuurde” gedrag. Dopamine is het stofje dat je een voldaan gevoel geeft wanneer je waardering krijgt of een mijlpaal bereikt. Aan de andere kant kunnen onze dopamine systemen ook “gekaapt” worden door verleidende prikkels vanuit onze telefoon, social media of fastfood.

Hoe vaker je toegeeft aan de verleiding hoe meer je ernaar gaat verlangen en hoe impulsiever deze relatie wordt. Al snel gaat dit ten kosten van de controle over je aandacht, tijd, geld en energie omdat je onbewust de ene na de andere prikkel achterna gaat.

Door een combinatie van tools om je impulsieve gedrag te de-conditioneren en je bewuster te worden van je valkuilen wordt het veel makkelijk om je een weg te banen door een leven met de talloze verleidingen van vandaag de dag. Hierdoor hou je niet alleen meer tijd en energie voor jezelf, maar je krijgt ook meer ruimte om je aandacht op duurzame bronnen van waarde en betekenis te richten. Juist hierin vinden we een stabiele bron van rust, voldoening en geluk.

Meer activiteiten