2024

Crossfit Silver (55+)

CrossFit is een uitstekende trainingsvorm die ook zeer geschikt is voor senioren. Hoewel sommigen denken dat CrossFit te intens is voor oudere volwassenen, heeft het juist vele voordelen die kunnen bijdragen aan het behouden van een actieve en gezonde levensstijl op latere leeftijd. Hier zijn enkele redenen waarom CrossFit geschikt is voor senioren:

Schaalbaarheid: Een van de belangrijkste aspecten van CrossFit is dat het programma schaalbaar is. Dit betekent dat de intensiteit en oefeningen kunnen worden aangepast aan het individuele niveau van elke persoon. Oudere volwassenen kunnen de intensiteit verminderen en de bewegingen aanpassen aan hun vermogen, waardoor het veilig en haalbaar is.

Functionele bewegingen: CrossFit richt zich op functionele bewegingen, die het dagelijks leven nabootsen. Deze oefeningen helpen bij het verbeteren van de mobiliteit, het evenwicht en de algehele fysieke capaciteit in het dagelijks leven. Denk aan boodschappen tillen, traplopen en opstaan van de stoel.

Kracht en botgezondheid: Naarmate we ouder worden, neemt onze spiermassa en botdichtheid af. CrossFit helpt bij het opbouwen van spierkracht, wat kan bijdragen aan het verminderen van het risico op vallen en het behouden van de botgezondheid.

Sociale interactie: CrossFit is meestal een groepstraining, wat geweldig is voor senioren omdat het de kans biedt om sociale contacten te leggen. Sociale interactie is essentieel voor het behouden van een positieve geestelijke gezondheid en kan een gevoel van gemeenschap en ondersteuning bevorderen. En bij Mobilis gaat alles met een vleugje Amsterdamse humor.

Mentale voordelen: Regelmatige lichaamsbeweging, zoals CrossFit, heeft bewezen positieve effecten op de geestelijke gezondheid, waaronder het verminderen van stress en angst. Het helpt ook om de cognitieve functie te verbeteren en kan helpen bij het voorkomen van geheugenverlies.

Meer activiteiten