Vitals x Health Festival

Vitals Voedingssupplementen BV is een onafhankelijk Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1988. We leveren specialistische en hoogwaardige voedingssupplementen en delen kennis over de werkzaamheid van voedingssupplementen om op natuurlijke wijze gezond te worden of te blijven. We helpen iedereen graag op weg naar een optimale gezondheid.

Beweeg meer! Voedingssupplementen bij bewegen.
Bewegen is voor iedereen van belang. Dat kan in verschillende vormen zoals (fanatiek) sporten, regelmatig (lunch)wandelen of wekelijkse balansoefeningen.

Beweegnormen
Nederlanders zitten verreweg het meest van alle Europeanen. Daar moet verandering in komen, want bewegen is cruciaal voor onze gezondheid. Om Nederland in beweging te krijgen heeft de Gezondheidsraad een beweegnorm opgesteld:

  • Beweeg minimaal 150 minuten per week matig intensief verspreid over enkele dagen, bijvoorbeeld een half uur per dag op werkdagen.
  • Kinderen wordt aangeraden zich dagelijks een uur in te spannen.
  • De gunstige effecten nemen toe naarmate de hoeveelheid beweging toeneemt. Meer is in dit geval dus beter, mits men natuurlijk binnen de grenzen van het lichaam blijft.
  • De intensiteit van bewegen wordt ingedeeld in de categorieën licht, matig intensief en intensief. Bij een lichte inspanning gaat de hartslag niet omhoog, bijvoorbeeld bij het doen van de afwas of tijdens een rustige yogales. Fietsen, tuinieren, huishoudelijke klusjes of wandelen zijn vormen van matig intensieve inspanning. Activiteiten waarmee men zich goed in het zweet werkt, zoals hardlopen, wielrennen, fitnessen of hockeyen zijn vormen van intensieve beweging.
  • Daarnaast adviseert de Gezondheidsraad om twee keer in de week spier- en botversterkende oefeningen te doen, dit gebeurt tijdens intensieve beweging.
  • Ouderen kunnen balansoefeningen opnemen in hun bewegingspatroon, bijvoorbeeld in de vorm van stoelyoga.

Om gezond en fit te blijven is gezonde voeding voor iedereen belangrijk. Om bewegen en sportprestaties te ondersteunen kunnen voedingssupplementen, naast een gezonde basisvoeding, worden ingezet. We vertellen je graag meer over een aantal nutriënten die belangrijk kunnen zijn bij meer bewegen.

Magnesium(bisglycinaat)
Magnesium is belangrijk voor een normale spierwerking en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Een ontoereikende magnesiuminname kan leiden tot vermoeidheid. Magnesium kan in dit geval helpen om weer fit te worden. Het helpt energie vrij te maken uit vetten, koolhydraten en eiwitten en ondersteunt zo het energieniveau.
Bij Vitals Magnesiumbisglycinaat is ieder magnesiumdeeltje krachtig gebonden (gecheleerd) aan twee (bis) moleculen van het aminozuur glycine. Het voordeel hiervan is dat magnesiumbisglycinaat significant sneller en beter wordt opgenomen dan andere vormen van magnesium.

Multivitamine
Al vele jaren zijn de Elke Dag-multi’s van Vitals de eerste keus van veel gezondheidsprofessionals en iedereen die zijn gezondheid serieus neemt. De formules blinken uit door de goed opneembare ingrediënten en uitgebalanceerde samenstellingen, afgestemd op diverse leeftijdsgroepen. En ze zijn degelijk onderbouwd en voorzien van goed verzorgde informatie. De wetenschap en industrie staan echter niet stil, en Vitals evenmin! Ons motto is niet voor niets ‘elke dag beter’. De ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en alle samenstellingen zijn onlangs opnieuw onder de loep genomen en aangepast aan de meest recente wetenschappelijke inzichten en de meest recente voedselconsumptiepeiling. We hebben Elke Dag Junior voor kinderen, Elke Dag Basis voor tieners en jongvolwassenen, Elke Dag voor volwassenen, Elke Dag Sport voor (top)sporters, Elke Dag Mama voor zwangeren, Elke Dag 50+ voor mensen vanaf 50 jaar, Elke Dag Poeder voor het hele gezin en Elke Dag Platinum als meest complete en optimaal gedoseerde twee-per-dag multi.

Elektrolyten
Mensen die regelmatig en intensief sporten zijn gebaat bij een aanvulling van elektrolyten. Elete™ Sportmineralen van Vitals levert een natuurlijke aanvulling van deze elektrolyten, zonder suikers, zoetstoffen en calorieën. Het bevat magnesium dat een rol speelt bij het behouden van soepele en sterke spieren en het energieniveau ondersteunt.

Boswellia-AF
Boswellia wordt traditioneel gezien al duizenden jaren gebruikt als een krachtig, natuurlijk middel onder andere voor de gewrichten, luchtwegen en het maag-darmkanaal. Boswellia-extract is goed voor het kraakbeen en helpt gewrichten soepel te houden. Zo blijf je vlot bewegen en ondersteun je gelijktijdig je maag-darmkanaal.*
Boswellia-AF van Vitals bevat het nieuwe, superieure AprèsFlex®. Echt een next-generation boswellia-extract, dat is doorontwikkeld op het gebied van biologische beschikbaarheid. En met succes. AprèsFlex is beter opneembaar en daarmee nóg effectiever. Daarnaast is de snelheid waarmee resultaat bereikt kan worden indrukwekkend. Uit onderzoek blijkt dat na vijf dagen al de eerste resultaten merkbaar kunnen zijn.

* = Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Health Festival Amsterdam

12, 13 en 14 mei 2023

Een weekend vol body & mind workshops, kennis, workouts en inspiratie. Kosteloos op meer dan 100+ verschillende locaties door heel Amsterdam!

Uitgelichte Workshops