2024, Uitgelicht

Doneer eten tegen voedselverspilling en armoede

Locatie: Czaar Peterstraat 233, 1018 PL Amsterdam

Wij zijn de TKRAMREPUS, een initiatief van KnappeKoppen vrijwillig wat zo goed is ontvangen dat we er een permanente winkel voor hebben geopend. Weet u van de snelst groeiende bank is in Nederland? De Voedselbank, en dat is niet iets om trots op te zijn. Wij zorgen ervoor dat de ingezamelde producten terecht komen bij de mensen die het nodig hebben. Door de aanwezigheid van de winkel willen wij betrokkenheid, verbinding en bewustzijn creëren in de buurt.

Onze aanpak is simpel maar krachtig: mensen die in armoede leven, krijgen de kans om eenmaal per week bij ons boodschappen te doen. Hierbij worden ze begeleid door toegewijde vrijwilligers en ondersteund door instanties die financiële coaching aanbieden. Op deze manier leveren we niet alleen levensmiddelen naar degenen die het nodig hebben, maar creëren we ook waardevolle verbindingen tussen mensen en de stad. Dit brengt ons een stap dichter bij onze missie.

Ons doel is om mensen niet alleen te voorzien van voedsel, maar ook van een gevoel van waardigheid en eigenwaarde. We willen dat mensen zich gewaardeerd voelen en keuzes kunnen maken in hun eigen leven. Als onderdeel van de gemeenschap willen we een beleving bieden waarbij iedereen welkom is en ondersteuning kan vinden, ongeacht hun achtergrond.

Meer activiteiten